Om Sara

Winqvist Photography drivs av mig, Sara Winqvist. Fotograf. Mamma. IKEA anställd. Yoga-lover. Fru. Bubbel-besatt. Globetrotter.

Jag började fotografera under våra år i Asien (8 år, för att vara exakt). Till en början fotograferade jag bara för min egen del och till min blogg. Under tiden jag var mamma-ledig passade jag på att utbilda mig inom fotografering och helt plötsligt satt jag som egen företagare i Singapore, med ett heltidsjobb som fotograf. Ett yrke jag älskar! När vi flyttade tillbaka till Sverige fick jag ett drömjobb på IKEA, men jag har inte kunnat släppa min passion, att fotografera. Därför tog det inte många veckor innan företaget var registrerat även här i Sverige och nu fotograferar jag så mycket som jag hinner.

Förutom att jobba så är jag mamma till två härliga barn och fru till en mycket smart och härlig man. Vi älskar att resa, träffa våra vänner och pyssla i vårt nya och stora hus. Jag älskar att röra på mig, närmast hjärtat ligger min yoga. Jag är utbildad yoga-instruktör och har arbetat med det i 10 år. Idag undervisar jag mina kollegor på jobbet, och någon gång ibland håller jag i yoga-event. Jag smider planer på att hålla yogakurser i Tygelsjö, den lilla byn där jag bor. Blir det så lovar jag att hojta till :-).

 

KONTAKTA MIG

 

Min fotografering

Som fotograf så älskar jag att fånga ögonblick. Jag brinner för att fånga äkta känslor och leende, därför är en fotografering med mig är sällan uppstyrd, snarare ganska kaosig :-). Jag brukar låta barnen springa runt och leka som de vill, bröllopspar får viska kärleksord i varandras öron och familjer får ha familjeråd. För jag tycker att det är just då, när man glömmer bort att le för en kamera, som de härligaste bilderna kommer.

Jag fotograferar aldrig i studio och använder sällan blixt eller extra ljussättning. Istället använder jag mig av naturligt ljus, och fotograferar helst utomhus. Mina bästa vänner är mina Nikon kameror, tillsammans med en 2-3 linser. Pure love!

Den största delen av en fotografering sker faktiskt inte vid själva fotosessionen, utan vid redigeringen. Jag lägger mycket tid på att gå igenom och redigera dina bilder, på tok för mycket om man frågar min familj :-). Men det är ofta där, i redigeringen som magin händer. Det är där färger få komma fram, ljus justeras och bilden går från fin till wow. För den som undrar så arbetar jag främst i lightroom, men även i photoshop.