Blogg

Bröllop i Tygelsjö

 

Jag älskar det enkla. Två personer, som efter flera år tillsammans gifter sig lite i hemlighet. Som lurar ner sina nära och kära på 5 års kalas, när de i själva verket firar två små (stora) JA. Visst ser man glädjen i deras ögon, i leenden som lixom aldrig tar slut? Kärleken som sätter sig lite utanpå. Jag älskar det, och att få lov att fotografera dessa ögonblick får mitt hjärta att slå ett extra slag.

Jag tycker också mycket om när jag får fotografera i hemma-miljö. Detta par ville fotograferas i den lilla by vi bor i, Tygelsjö utanför Malmö. Jag tror inte att det är så många skånska brudpar som åkt hit för att ta sina bröllopsbilder, men kanske blir det en trend för nästa år? För bakom stora skolan ligger stora åkrar och skånska stigar som är som gjorda för bröllopsbilder. Får hålla tummarna för att det blir fler bröllop i Tygelsjö 🙂

 

Kram Sara

Familjen Kärlek

 

Vissa familjer jag möter bara har det, kärleken. Denna familjen var just en sådan, där kärleken var så tydlig. Föräldrar som smygpussas lite bakom kameran, syskon som agerar hejarklack till den som fotograferas, fnitter och kramar.  Det tillsammans med en underbar kvällsol gjorde detta till ett av årets härligaste fotograferingar. När jag gick hem kände jag sådan tacksamhet för alla människor jag får möta, för att de väljer just mig för att föreviga deras ögonblick.

Till alla familjer där ute kan jag varmt rekommendera en familjefotografering! Det är en kul och mysig stund tillsammans, och jag lovar att ni kommer uppskatta fina bilder på familjen, nu och i framtiden.

Kram Sara

Är det inte otroligt vilka bilder man kan få till under en 20 minuters lång fotografering? Detta härliga gäng hade bokat in mig på en mini-shoot, det vill säga the quick and dirty version av en familjefotografering. Då ses vi 20-30 minuter där jag låter kameran gå på högspeed också ser vi vad det blir av det. Just denna gång kom jag hem med hundratals bra bilder och den stora utmaningen var att välja. Ett sådant lyxproblem! Det blev inte sämre av att vi sågs i solnedgången i en liten skånsk by (numera min by).

Sugen på en mini-fotoshoot? Skicka mig ett email på winqvistsara@gmail.com.

 

Kram Sara

Att stjäla showen

 

När man har en barndomsvän med växande mage över på middag och solnedgången ger ett magiskt ljus finns det inte så mycket att be för. Då blir det en prommis ut på grusgångarna i Skåne för att föreviga magen. Trodde jag ja :-). Självklart var det den blivande stora-systern som stal showen. Hon har (lixom min barn) en fotograferande mamma och visste precis hur man bränner av leedenden en nikon-kamera inte kan motstå. Såååå go, eller hur?!

 

Kärlek Sara

Bröllop på Skånska

 

När Stina och David frågade om jag ville fotografera deras bröllopsbilder fick jag höra att det skulle bli en fröjd, de skulle nämligen vara ett riktigt pang-par. Och för en gångs skull visade sig ryktena vara sanna. Ett sådant brudpar!

När vi sågs några dagar innan bröllopet kom det fram att de sökte lite olika typer av bröllopsbilder. Både klassiska, men även några bilder med humor i, en utmaning helt i min smak :-). När jag lärt känna Stina och David lite bättre tycker jag också att deras önskan speglade dem som par, en kärlekssaga med humor! Trots både regn och rusk på äkta skånskt maner lyste kärleken och glädjen. Det råder ingen tvivel om att regn i brudkronan kommer betyda lycka för detta underbara par.

 

Kärlek Sara

Bröllopsfotograf i Skåne

 

Vänner, äntligen äntligen har dagen kommit då jag erbjuder bröllopsfotografering i Sverige!!! Hela sommaren, från maj till augusti går det att boka in mig som bröllopsfotograf 🙂

 

 

Jag fullkomligt älskar att fotografera bröllop, dagar där kärleken nästan går att ta på :-). Jag älskar alla detaljer, händer som letar upp varandra, ögon som glittrar, fnittret, den bubbliga känslan i magen, skakiga JA och alla kyssar. Och att få fånga alla dessa känslor och ögonblick på bild är lite magiskt.

 

 

För att inte tala om alla galna små upptåg, pirriga släktingar och barn som ballar ur lite. Jag älskar det! Det är ju världens bästa dag, utan tvekan!

 

 

Så som sagt, nu går det att boka mig som bröllopsfotograf i Skåne sommar! Så ska du gifta dig eller känner någon som ska, så vet du var du ska vända dig :-). Vill du ser fler bilder så hittar du mina bröllopsfotograferingar här.

 

Detta är mina erbjudanden:

Porträtt Paketet
Vi ses 1 – 1,5 timme under er dag och tar era porträttbilder. Era bröllopsbilder helt enkelt, på en noga utvald och väldigt vacker plats. I paketet ingår 20 högupplösta redigerade bilder, vi har även nära kontakt innan för att jag ska kunna bilda mig en uppfattning om vem ni är och vilka bilder ni gillar.
Pris: 7000 SEK

Porträtt & Vigsel Paketet
I detta paket ingår porträtt och vigsel. Jag tar era bröllopsbilder, på en noga utvald och väldigt vacker plats. Jag följer även med till kyrkan och fotograferar vigseln. Lyckoönskningar efter vigslen och gruppbilder hinns också med.  I paketet ingår 40 högupplösta redigerade bilder, vi har även nära kontakt innan för att jag ska kunna bilda mig en uppfattning om vem ni är och vilka bilder ni gillar.
Pris: 9000 SEK

Halva Dagen Paketet
Jag möter upp er redan vid sminket och piffet.  Under dagen fotograferar jag smink/piff, porträttbilder, vigseln, lyckoönskningar, mingel och gruppbilder. Jag ser till att fånga alla små detaljer och tar gärna en stor gruppbild på hela sällskapet. Vi har nära kontakt innan er stora dag för att lära känna varandra lite. I paketet ingår 10o högupplösta redigerade bilder.
Pris: 13000 SEK

Hela Dagen Paketet
Jag är med er hela dagen. Från smink och piff innan vigseln, till sena kvällen. Under dagen fotograferar jag smink/piff, porträttbilder, vigseln, lyckoönskningar, mingel, gruppbilder, middagen och talen. Jag ser till att fånga alla små detaljer och tar gärna en stor gruppbild på hela sällskapet. Vi har nära kontakt innan er stora dag för att lära känna varandra lite. I paketet ingår 15o högupplösta redigerade bilder.
Pris: 20000 SEK

Mix and Match Paketet
Det går så klart att skräddarsy ett paket så att det passar just dig. Kontakta mig så tar vi det därifrån.

Strandbröllop

Vissa människor går rakt in i en hjärta, Catarina och Marcus är sådana människor för mig. Deras glädje, öppenhet och deras enorma kärlek för varandra var så påtaglig att det inte gick annat än att öppna sina armar för detta goa par.

Jag hade fått äran att fotografera parets tropiska bröllop. De hade åkt hela vägen från Sverige till Singapore för att gifta sig på en tropisk ö med ljumma vindar i håret. Och ett sådant val sedan! Det var en perfekt Singapore eftermiddag, inte allt för varmt och ingen gassande sol. Istället blev eftermiddagen full med skratt, barnspring, ömma ord och kärleksfulla blickar. Just de där blickarna brudparet gav varandra kommer jag aldrig glömma, mer kärlek får man leta efter. Och om jag som bröllopsfotograf får önska detta par någor så är det just det, sluta aldrig att se på varandra med de ögonen. De kan bära er livet genom!

 

Kärlek Sara

Jag träffade detta eleganta bröllopspar en riktigt varm dag i Singapore. Paret hade flygit hela vägen till Singapore för att fira att de gift sig tillsammans med sina närmaste. Och visst märktes det att det var en stor dag. Barnen var pirriga, de vuxna glada och brudparet var så kära som bara ett nygift par kan vara.

Vi sågs i ett område som heter Chjimes i Singapore. Chjimes bjuder på vackra vita stenvalv, läckra trappor och tjusig golv och brudparet bara smälte in i omgivningarna. De var så eleganta, och fångade lixom upp Singapores lite lyxigt tropiska känsla. Det var en fröjd att få agera bröllopsfotograf med andra ord 🙂

 

Kärlek Sara

Tillbaka i Storstan

Tillbaka i Lion City!


Efter att ho bott 8 år i Asiatiska storstäder så känner jag mig väldigt hemma i myllret.

 

Så har ännu en jul och en resa till Sverige passerat och vi är åter på hemmamark i Singapore.

Jag ska ärligt erkänna att dessa resor hem till Sverige är något av det sämsta med att bo utomlands. Det är inte det att jag inte gillar Sverige och alla underbar människor där. Det gör jag verkligen! Men att lägga 80% av vår semester på att åka hem börjar bli tröttsamt. Hur underbart det än är så är det varken semester eller avkoppling. Det är nästan de tuffaste veckorna på året. De senaste 8 åren kan jag räkna på en hand hur många semesterdagar som spenderats hemma hos oss, där vi inte gjort någonting. Istället maxar vi dagarna med långa flighter, yetlagg, boende i kappsäck och ett ständigt flängande hit och dit. Vet inte hur många gånger jag packat upp och ner den där resesängen.  Samtidigt är jag inte villig att välja bort Sverige. Jag tycker att det är såååå viktigt att barnen får en stark koppling till Sverige och släkten där. Och jag själv vill inte heller ”ge upp” mitt land som jag tycker så väldigt mycket om.

Men, det är väldigt skönt att vara hemma igen. I våra egna sängar. Som vi inte behöver packa ihop.

Skånsk vinter

dsc_5964

Vi är i Skåne och har välkomnats med en äkta skånsk vinter.

 

dsc_5982dsc_5969

Vi är inte riktigt vana vid alla kläder 🙂

 

Brrr! Vi fryser!

Det är nästan så jag undrar vad som hänt med mitt svenska arv, jag har helt glömt bort det här med kyla! Jag har hört ngn säga att om man bor i tropiskt klimat så tunnas blodet ut lite, för att man ska klara hettan. Och bor man i kyla sker motsatsen. Så det är ett faktum att man fryser mer om man kommer från varmt klimat. Just precis nu känns det helt logiskt.

Och fniss, stackars barn. De är inte alls vara vid ytterkläder, klumpiga skor och kalla fingrar. Som de kämpar. Efter mycket om och men och gnäll och gråt har jag i alla fall fått ut ungarna. Och då hade de kul :-).

Nu är vi i Skåne några dar och hänger med släkten. Jul firar vi med Ms sida av familjen i Örebro. Så om några dagar ger vi oss ut på en jul-roadtrip.

Var ska du fira jul?

Kram Sara

Snöyra i Singapore

bw-2761 page

 

Jomen visst snöar det i Singapore. Varje kväll kl 19.45 utanför Tanglin Mall. Vi tog med oss Alma dit så klart, ungen har ju växt upp i tropikerna och behöver komma lite närmare sitt svenska arv. Vet inte hur bra det gick med detta snö/skum-party. Men kul var det och föräldrarna uppskattade att slippa frysa fingrarna av oss.

Annars är vi faktiskt på väg hem för en förhoppningsvis kall och snöig jul i Sverige. Vi var på Nya Zealand förra julen, så det var två år sedan vi firade jul på hemmaplan. Ska bli riktigt mysigt, framförallt för barnen att få fira jul på svenskt maner tillsammans med släkten. Jag längtar själv efter att få kura upp mig i mammas soffa, skratta så jag gråter tillsammans med mina syskon och mumsa pappas grönkål. Jag är svag för julen, det är jag 🙂

 

Kram Sara

Jul i Singapore

page

Alma var med och lussade på svenska residenset (där Sveriges ambassadör i Singapore bor) förra veckan. Jag dör sötdöden!

 

Ok. Detta låter kanske lite tramsigt men något jag har saknat här i Singapore är att få se mina barn gå luciatåg. Tidigare år har jag trånat över alla bilder på facebook med söta barn som lussar, också har jag tänkt att det är något jag har valt bort (och inombords gråtigt flooooder). Men så. I år har kidsen gått inte bara ett, utan två luciatåg! Mitt hjärta har svämmat över lite, likaså mina ögon. Jag fick uppleva det ändå, mina små knattar i luciatåg och jag älskade varje sekund av det.

Hur är det med er andra utlandssvenskar. Är det något ni saknar så här i jultider?

 

Kram Sara

Matning på Singapore Zoo

bw-2802bw-2791 bw-2870

 

Vi har matat djuren på Singapore Zoo, en riktigt häftig upplevelse måste jag säga! Singapore Zoo är ett riktigt bra Zoo. Många djur och riktigt trevlig setting. Dessutom känns det som att djuren får stor plats och de har vackra miljöer att vistas i. Så det kan jag rekommendera, Singapore Zoo 🙂

 

Kram Sara

Fredag

20161120-dsc_1991 20161120-dsc_1993

Action på balkongen! Det var ett år sedan jag klippte Almas hår sist, så det var dax för en toppning!

 

Fredag!

Härliga fredag! På fredagar för lilla fröken A själv bestämma om hon ska gå på förskolan eller inte. Så hon är hemma på fredagar. Supermysigt, men lite jobbigt också :-). Jag tycker ofta att jag har storslagna planer om gött häng med kidsen. Men allt som oftast slutar det med lite skrik och panik och en hel del stress från min sida. Som att gå och fika och strosa lite på stan med två barn. Det är typ mysigt i 10 minuter, och dödssvetting i resterande 75 minuterna. Ibland undrar jag varför jag ens försöker.

Men fredagar är hemmadagar och just idag har Alma sagt att hon inte vill hitta på något utan bara vara hemma och chilla, en tur till poolen har vi dock redan hunnit med. Vi måste även ta en trip till dagis för att hämta upp kaninen och favvo-filten som vi glömde där igår. Typiskt!

 

Kram Sara

Raffels Hotel

dsc_0665

Det är nästan ett måste att bege sig till Long Bar i Raffels Hotel när man besöker Singapore.

 

dsc_0688dsc_0680dsc_0681

Och väl där ska man dricka en Singapore Sling.

 

I varje stad finns det några ”måsten” att göra om man är där som turist. I Singapore är en av dem att åka till Raffels Hotel och dricka en Singapore sling. Miljön är underbar, sådär lyxigt kollonial. Och jag älskar att man sitter under palmfläktar och äter jordnötter vars skal man kastar på golvet. Men drinken… Ja den måste man ju beställa. Så är det. Även om den hamnar långt från topp-listan hos mig. Dessutom har den blivit omnämnd som en av de sämsta Singapore Slings i Singapore. Fniss, är det inte lite lustigt! Strax under 30 SGD kostar en Sling på Raffels Hotel. Lite i dyraste laget så klart, men man får se det som att man betalar för miljön, inte drinken 🙂

Väl värt ett besök tycker jag!

 

Kram Sara

Kvällsdopp

dsc_8084 dsc_8087

Detta är något jag älskar med Singapore. Kvällsdopp året om!

 

Så har kvällen kommit till Singapore och jag sitter i mysbyxorna framför datorn. Har precis kommit upp från ett kvällsdopp, nattat lillkillen och väntar på att resten av familjen ska komma upp från poolen.

Kvällar som dessa är svårslagna. Jag fullkomligt älskar att vi kan avsluta dagen med ett kvällsdopp, året om. Vi bor i ett condo, ett lägenhetskomplex typ. Det är ett gäng hus som ligger på samma tomt och som delar på trädgård, lekplats, pool, tennisbana och squash-bana. Hur lyxig lixom? Vi har dessutom skaffat massa vänner här, och Alma har många kamrater från dagis på condot. Så det är så mysigt att bara hänga hemma, gå ner på lekplatsen och tjöta lite med ngn samtidigt som kidsen leker. Så även om vi saknar eget hus och egen trädgård, så går condo-boendet inte av för hackor!

 

Kram Sara

Här sover vi!

20161118-dsc_1919 20161118-dsc_1920 page1

Vårt sovrum! Just sovrum gillar jag att hålla enkla, egentligen med så få ting och intryck som möjligt. Rummet går i vitt och brunt och det är det hela. Jag drömmer om en ny säng med en pampig sängstomme i tyg. En som skulle ge äkta hotell-känsla. I nästa hem så (det är en sak man vet säkert som expat, det blir ett nästa hem)!

 

20161118-dsc_1932 20161118-dsc_1936 20161118-dsc_1984

Och HAHA, det var helt omöjligt att hålla kidsen utanför och helt oväntant (not) slutade mitt sovrumsfotande med barnfotografering.

 

Så kul att ni vill se av vår lägenhet :-). Vi har en ganska stor sådan, med 4 sovrum och 3 balkonger. Vi har inte bott så nära marken sedan vi flyttade till Asien, 6e våningen men vi saknar faktiskt inte en storslagen utsikt. Istället njuter vi av alla träd och av att se papegojor flyga förbi när vi äter frukost. Vårt hem är ganska svenskt, det ska jag erkänna. Det är mycket IKEA hemma hos oss. Men då vi bott i Asien i 8 år så har en hel del andra influenser fått ta plats. Vi gillar mörka träslag och att ha en asiatisk touch på vårt piff. Och det finns så många läckra inredningsbutiker här i Singapore. Det är inte billigt att shoppa inredning här, inte billigt alls. Men det är urlätt att hitta fina grejer :-).

Några favvoritbutiker:
Originals
Bungalow 55
Tatty Marsh

Happy shopping!
Sara

Julen har kommit till Singapore

20161111-dsc_061120161111-dsc_0521

SWEA anordnade julfest för barnen i helgen. Men julpyssen, dans runt gran och besök av tomten. Riktigt mysigt!

 

I helgen kom julen till Singapore. Den kommer ofta lite tidigt hit, eftersom många av oss reser bort över julen. Inte mig emot då jag tillhör skaran om ä l s k a r julen. Vi bakade första lasset pepparkakor i helgen (ni som följer mig på instagram såg att M väldigt skickligt brände halva batchen), och i veckan ska allt julpiff upp. Sååå mysigt. Jag smäller även upp granen nu. Vi ska fira jul i Sverige i år och lämnar Singapore strax efter lucia. Så om det ska bli någon gran hemma hos oss får den åka upp nu. Vi hade en riktig gran förra året, men de är inte gjorda för tropiskt klimat. Haha, den barrade helt på några få dar. Så i år blir det plastgranen som åker fram, den riktiga får vi spara till Sverige.

Så japp, julstämning här i tropikerna 🙂

 

Kram Sara

Hallo there!

page1

Haha, blir man någon gång bekväm med att ta selfies?

 

Whop whop, idag blev jag med nya solisar. Hur läckra är de inte? Armani minsann! Men hörrni, jag skulle aldrig lägga 5-6000 kronor på ett par brillor. Jag blir ju av med dem, repar dem eller sätter mig på dem på nolltid. Nej, jag har turen att vara vän med en snubbe som jobbar med solisar och som erbjuder samples till pangpriser. Lucky me! M fick också ett par, så nu kan vi glida runt i solen med stil!

Annars måste veckans snackis i bloggvärlden vara all mobbing som pågått. Herre gud jag bli alldeles mörkrädd. Först Sanna, årets julvärd som råkade ut för en regäl denga. Och sedan två stora inredningsbloggare som hade olika åsikter, oxå hela kommentarsfältet hängde på och var hutlöst elaka. Hjälp alltså. Vuxna människor. Jag har haft tur under min karriär som bloggare, jag får nästan bara goa och peppande kommentarer, men så har jag ingen jätteblogg. Verkar nästan vara något man få räkna med, elakheter, om har en stor blogg. Helt oacceptabelt tycker jag! Nopp, mer kärlek på nätet!

 

Kram på er vänner! Nu tar vi fredag 🙂
Sara

 

Husesyn?

20161117-dsc_0061-684x1024

På mitt Kina-skåp just nu.

 

Oh hjälp vad jag är trött idag! Jag tror jag har somnat på golvet minst 5 gånger när jag lekt med Adam. Vi (läs kidsen) börjar ofta dagarna 05, likaså idag. Men idag sov jag faktiskt vidare en lite stund när M gick upp. Så jag borde inte vara så himla trött. Men det är jag. Gäsp!

Annars insåg jag att ni ju inte fått titta in hemma hos oss. Är ni sugna? Vi har flyttat sedan jag bloggade sist och ni har ju inte fått gå husesyn än :-). Som sagt, är ni sugna återkommer jag med några bilder på la Casa!

 

Kram på er, nu ska jag ut och hinka i mig typ 5e koppen kaffe!
Sara